Samen betekenen met basisschool de Beelen

Samen betekenen met basisschool de Beelen!

In het kader van onze ‘samen betekenen’ campagne hebben onze collega’s Luke en Irina twee gastlessen voor Basisschool de Beelen verzorgd. Deze lessen werden gegeven aan groep 5-6 en groep 8. De les voor groep 5-6 richtte zich op het inschatten van de CO2- footprint van de basisschool. Nadat er een korte uitleg was gegeven over CO2 en het belang van duurzaamheid voor onze planeet, werden de leerlingen uitgedaagd om mee te denken over de CO2-footprint van de basisschool. Bijvoorbeeld, het aanlaten staan van lampen, of hoe hoog de verwarming aan staat. Na de inventarisatie gingen de leerlingen in groepen door het schoolgebouw heen om bijvoorbeeld lampen en kachels te tellen. De les werd afgesloten met een korte brainstorm over de verzamelde voorwerpen.

Groep 8 deed mee aan een prijsvraag voor een klimaat-proof schoolplein. Deze les richtte zich op hoe kleine aanpassingen aan het schoolplein een positieve impact kunnen hebben op het klimaat. Er werd klassikaal een brainstorm gehouden over mogelijke acties die gedaan konden worden. Hierna werden de onderdelen gegroepeerd en kreeg ieder groepje een onderwerp toegewezen. De leerlingen mochten toen ‘het veld in’ om te zoeken naar mogelijkheden op hun eigen plein. Deze mogelijkheden werden klassikaal uitgetekend. 

Als kers op de taart hoorden wij dat basisschool de Beelen de prijsvraag voor een klimaat-proof schoolplein hebben gewonnen! Dit betekent dat zij de bedachte plannen kunnen gaan uitvoeren. Van harte gefeliciteerd! 

Om aan te sluiten bij de ‘samen betekenen’ campagne hebben de leerlingen onze kleurplaat ingekleurd. Maar liefst 140 tekeningen mochten wij ontvangen. Voor elke tekening gaan wij een planten. 

Klik hier voor meer informatie over de campagne:

Samen betekenen

 

 

 

 

Wil je meer informatie over het bovenstaande?

Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Heb je vragen over bovenstaande? Neem dan contact met mij op!"

Irina Krottje

Adviseur energietransitie

Samen meer betekenen voor de wereld van morgen!