Duurzaam nieuws

SDE+ 2016 opent 27 september

SDE+ subsidie 2016

De minister stelt in totaal ca. € 9 miljard beschikbaar voor de SDE+ 2016. Dit bedrag wordt in rondes opengesteld. De eerste ronde is een maand lang open geweest in maart/april. Eind september 2016 opent de tweede ronde van de subsidie. Deze ronde kent een plafond van € 5 miljard.

De minister stelt de ontwikkelaars in staat om op 0,1 cent per kWh nauwkeurig hun subsidiebedrag te bepalen. Hierdoor zijn er per ronde 4 fases beschikbaar voor 9, 11, 13 en 15 cent per kWh.


 

Aanvraag

Voor een totaaloverzicht van de basisbedragen, vollasturen en correctiebedragen per categorie kunt u bijgevoegde tabellen gebruiken.

Bent u voornemens om duurzame energie te produceren en heeft u hiervoor al de benodigde vergunningen rond, of bent u van plan om zonnepanelen te plaatsen op een bestaand bouwwerk, dan komt u in aanmerking voor SDE+ subsidie.

Ekwadraat begeleidt u graag bij de aanvraag van de subsidie en de begeleiding naar realisatie. Bent u benieuwd naar de specifieke voorwaarden en of de SDE+ subsidie interessant voor u is, neem dan contact op met onze adviseurs. Voor een uitgebreidere toelichting op de SDE+ verwijzen we u graag door naar onze website.