Haalt u alles uit de startanalyse?

De startanalyse

Kortgeleden heeft u toegang gekregen tot de Leidraad met daarin de Startanalyse van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Als beleidsmedewerker en/of projectleider op het gebied van duurzaamheid/energietransitie komt er momenteel veel op u af zoals de Regionale Energie Strategie (RES) met daarin de Regionale Warmtestructuur, de Transitievisie Warmte (TVW) en Wijkuitvoeringsplannen (WUP). De Startanalyse is een tool die u hierbij kan helpen.

 
De Startanalyse bestaat uit het gemeenterapport en een online viewer. Dit zijn digitale kaarten die weergeven welke warmtestrategie, vanuit een technisch en economisch oogpunt, het beste past bij de wijken in uw gemeente. Dit is gebaseerd op nationale kosten en openbare data, maar maakt nog géén gebruik van de lokale kennis waar u als beleidsmedewerker/projectleider over bezit. De lokale kennis kan worden toegevoegd aan het model, dit noemen we ‘lokale verrijking’. Hiermee wordt de Startanalyse een echt goed vertrekpunt voor uw Transitievisie Warmte en Wijkuitvoeringsplannen.
 

Vesta MAIS


Lokale verrijking kan helaas niet in de viewer van de Startanalyse, hiervoor moet gebruik gemaakt worden van het rekenmodel Vesta MAIS. Het toevoegen van de staat van energie infrastructuur, uw ruimtelijk kwaliteitseisen en toekomstige sloop- en nieuwbouw plannen kunnen een groot verschil maken in de uitkomst van de Startanalyse. Dit zien wij in de resultaten van projecten die wij op dit moment uitvoeren en naast de uitkomsten van de Startanalyse hebben gelegd.
 
Weet u al wat de uitkomsten van de Startanalyse betekenen voor uw Transitievisie Warmte? Heeft u al nagedacht over welke data u wilt toevoegen voor de lokale verrijking van de Startanalyse? Hoeveel tijd heeft u tot nu toe in Vesta MAIS gestoken?
 
Veel gemeentes zijn op dit moment nog zoekende naar de waarde van de Startanalyse en de bijdrage die het kan leveren voor de warmtetransitie in hun wijken. Herkent u dit? Wij kunnen u helpen bij het interpreteren van de Startanalyse en toevoegen van de lokale verrijking. Wij hebben hier ervaring mee en willen dit graag met u delen. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we graag  hoe wij u kunnen ondersteunen<<

vesta mais handleiding

Vesta MAIS

Vesta MAIS is een complex model waar de nodige kennis van techniek en informatica voor nodig is. Onze adviseurs hebben een inhoudelijk kennis en ervaring met dit rekenmodel. Wij zijn in staat de opgeleverde startanalyse te vertalen naar een begrijpelijk verhaal voor uw gemeente en te adviseren over de vervolgstappen. 

Vragen over de startanalyse?

Wilt u aan de slag met de startanalyse in uw gemeente? Neem dan contact met mij op. 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Ik help u graag met alle vragen over de startanalyse, Vesta MAIS en de warmtetransitie"

Rob Goes

Manager sales & marketing