Blog: Trainee bij Ekwadraat

Twee jaar geleden begonnen als stagiair

Ik werk nu bijna twee jaar voor Ekwadraat. Hier heb ik een stageplek gevonden tijdens mijn opleiding werktuigbouwkunde. Tijdens de stage heb ik onderzoek gedaan naar de temperatuur van oppervlaktewater voor het uitvoeren van potentie berekeningen van aquathermie. Voor mijn afstudeeropdracht gaf ik hier een vervolg aan bij Ekwadraat door een duurzaam warmteleveringssysteem te ontwerpen voor een woonwijk met thermische energie uit oppervlaktewater als bron.
Na het afronden van de opleiding ben ik in de functie van trainee verdergegaan bij Ekwadraat.

Ik doe een traineeship van 1 jaar bij Ekwadraat. Wat ik hier zo leuk aan vind, is dat je direct in verschillende projecten mag meewerken. Met de projectleider start je een project, waar je vervolgens gedurende een aantal weken of maanden aan werkt. Je bent aanwezig bij het startoverleg, rekent aan de techniek, beschrijft je bevindingen in begrijpelijke taal en mag dit tijdens de tussen- of eindpresentatie ook presenteren aan de opdrachtgever.
 

Creatieve oplossingen & impact

Bij Ekwadraat werken we aan veel verschillende projecten binnen de energietransitie. Hierdoor ligt de focus telkens op een ander aspect, denk aan energiebesparing, duurzame opwektechnieken en financiën. Je leert hiermee door de ogen van de opdrachtgever te kijken. Dit geeft je nieuwe inzichten. Ook breng je met een nog vrije blik op de projecten regelmatig creatieve oplossingen aan.

Met de werkzaamheden maak je impact binnen de energietransitie. In het algemeen verspreid je de boodschap waarom de energietransitie belangrijk is. Concreet help je de opdrachtgever bij wat deze transitie voor hem/haar betekent en welke stappen hierin gezet kunnen worden. De adviezen die je geeft helpen bij de verduurzaming.
 

Frank pitcht over aquathermie tijdens het koplopersymposium duurzame gastvrijheid

Een omgeving waar leren wordt gestimuleerd

Ekwadraat is een adviesbureau dat werkt aan verschillende projecten om de energietransitie te versnellen. Ekwadraat is ook een omgeving waar leren wordt gestimuleerd. We zijn gevestigd in het Energie Kenniscentrum Leeuwarden boven op de voormalige vuilstort. Regelmatig worden hier sessies georganiseerd waarbij kennis wordt gedeeld. Dit gebeurt in lunchsessies, zowel intern als extern maar ook komen scholieren en studenten langs om te leren over de energietransitie. Collega’s zijn over het algemeen jong, enthousiast en erg gedreven om goede dingen te doen. We brengen elkaar op ideeën en leren veel van elkaar.

Je voelt je direct welkom. Op kantoor wordt hard gewerkt en er hangt een heel open en ontspannen sfeer. Je leert je collega’s kennen tijdens het werk, in de pauze, bij het tafelvoetballen en natuurlijk bij de vrijdagmiddagborrel. Ook wordt met regelmaat een activiteit georganiseerd voor het personeel waar iedereen welkom is, ook de stagairs. Een BBQ in de zomer, weekendje weg, Kerstdiner en uit eten in de stad.

In het huidige traineeship ligt de focus op het werken aan projecten van de verschillende adviesteams. Na de zomer wordt het nieuwe traineeship gestart en daarbij wordt het leren in het kwadraat toegepast. Hierbij wordt trainees nog meer de mogelijkheid geboden om nieuwe dingen te leren uit de praktijk waar duurzame technieken worden toegepast. En je een netwerk opbouwt met de betrokken personen bij bedrijven, overheden en kennisinstellingen.

Ben je jouw studie aan het afronden of al klaar? Bij Ekwadraat kun je vanuit verschillende rollen werken aan diverse projecten binnen de energietransitie. 

- Frank Kramer

 

Vragen over het werken bij Ekwadraat als trainee? 

Vul dan onderstaand formulier in, dan maken we een afspraak!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Leuk dat je mijn blog hebt gelezen, als je vragen hebt stel ze gerust!"

Frank Kramer

Adviseur energietransitie