Ervaringsvallei

9 september 2023 | Expeditie door de Toekomst!

De ervaringsvallei

Op 9 september opent de Energiecampus Leeuwarden van 12.00 tot 20.30 uur haar deuren voor bezoekers van jong tot oud. Wij nodig jou van harte uit om ons een bezoek te brengen tijdens deze dag! Tijdens dit gratis event kunnen de bezoekers kennismaken met de wereld van duurzaamheid en het toekomstige energielandschap. Het terrein van de Energiecampus Leeuwarden zal die dag bestaan uit verschillende themapleinen waar bezoekers het toekomstige energielandschap kunnen beleven, ervaren en bekijken.


In de Ervaringsvallei kun je als bezoeker kennismaken met duurzame technieken, voertuigen en services die nu én in de toekomst een rol spelen. Als voorbeeld zal het raceteam Forze een waterstof raceauto tentoonstellen en zal Firda laten zien wat zij op het gebied van duurzaamheid doen in het onderwijs. Wat betreft mobiliteit vind je o.a. duurzame auto’s en elektrische fietsen. Daarnaast zullen er ook duurzame technieken getoond worden die bijvoorbeeld in de bouw of veehouderij worden toegepast.

12.00 - 20.30 uur

Forze Hydrogen Racing Team

Het Forze Hydrogen Racing Team van de Technische Universiteit Delft ontwerpt, bouwt en racet met raceauto's op waterstof. Met hun auto's willen ze laten zien wat er allemaal mogelijk is met waterstof in de autosport, mobiliteit en meer. Ervaar de kracht van waterstof en ontdek hoe Forze Hydrogen Racing werkt aan de toekomst van motorsport. Tijdens ons event kan jij de Forze VIII van dichtbij bekijken en zelf een ritje maken in de racesimulator!

12.00 - 16.00 uur

eVRgreen Studio

Als je de tijd vooruit kan spoelen, hoe ziet onze natuurlijke omgeving er dan uit? Met de Climate Simulator van eVRgreen Studio krijg je inzicht in de impact van klimaatverandering op de omgeving. Kom jij het ervaren tijdens de Expeditie door de toekomst op 9 september?

12.00 - 17.00 uur

Greenjoy

Met de duurzame elektrische fluistersloepen van Greenjoy wordt elektrisch varen toegankelijk voor iedereen. De sloepen zijn niet alleen milieuvriendelijk in gebruik, maar ook in ontwerp. Ze gaan lang mee, kunnen eenvoudig worden gedemonteerd voor hergebruik en ze varen op groene stroom. Speciaal voor het evenement op 9 september meren de Greenjoy sloepen aan bij de Energiecampus Leeuwarden. Zo kun je als bezoeker tot 17.00 uur aan boort stappen en lekker een rondje varen. 

12.00 - 20.30 uur

Haaima

Haaima heeft duurzaamheid, kwaliteit en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Hun bedrijf in Wirdum is bijvoorbeeld één van de eerste bedrijven met een carport op zonne-energie en alle vestigingen hebben meerdere laadpalen voor elektrische voertuigen. Daarnaast heeft Haaima een ruim aanbod in auto’s die rijden op duurzame brandstoffen, waarvan ze er graag een paar komen laten zien op de energiecampus Leeuwarden. Ze zijn er de hele dag om ál je vragen over duurzaam rijden te beantwoorden.

12.00 - 20.30 uur

Firda

Vanaf de Energiecampus Leeuwarden kijk je uit op één van de Firda locaties, voorheen ROC Friese Poort. Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen het onderwijs en de opleidingen van de locatie. Tijdens het evenement worden er door studenten ontwikkelde duurzame items getoond, waaronder een waterstofauto. Daarnaast vertelt Roeland Westra je graag meer over het Duurzaam Doen Huis: een levensechte leeromgeving voor studenten én bedrijven van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort.

12.00 - 20.30 uur

Koninklijke Oosterhof Holman

Met duurzame innovaties, milieuvriendelijke initiatieven en het continu verbeteren van de milieuprestaties brengen Koninklijke Oosterhof Holman duurzaam ondernemen in de praktijk. Met behulp van een krachtige 60 kWh energiecontainer en een elektrische graafmachine biedt Oosterhof Holman bijvoorbeeld een duurzame oplossing voor het verduurzamen van de bouwsector. En die graafmachine? Die kun je natuurlijk in het echt komen bewonderen tijdens de Expeditie door de toekomst!

12.00 - 20.30 uur

Bourguignon lease

Elektrische auto’s zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse wegbeeld. Maar hoe werkt dat nou, zo’n elektrische auto? En zijn er ook andere duurzame alternatieven naast de elektrisch rijden? Bekijk én ervaar het aanbod van Bourguignon lease op 9 september.

Wil je meer informatie over de expeditie door de toekomst?

Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Heb je vragen over bovenstaande? Neem dan contact met mij op!"

Lieselotte Dekenga

Marketing & Communicatie

Samen meer betekenen voor de wereld van morgen!