Ondernemersboulevard

9 september 2023 | Expeditie door de Toekomst!

De ondernemersboulevard 

Op 9 september opent de Energiecampus Leeuwarden van 12.00 tot 20.30 uur haar deuren voor bezoekers van jong tot oud. Wij nodig jou van harte uit om ons een bezoek te brengen tijdens deze dag! Tijdens dit gratis event kunnen de bezoekers kennismaken met de wereld van duurzaamheid en het toekomstige energielandschap. Het terrein van de Energiecampus Leeuwarden zal die dag bestaan uit verschillende themapleinen waar bezoekers het toekomstige energielandschap kunnen beleven, ervaren en bekijken.

Diverse partners en sponsoren van het evenement zullen zichzelf presenteren op de Ondernemersboulevard. Hier kunnen mensen kennismaken met ondernemende partijen en wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Niet alleen interessant voor ondernemers, maar ook voor werkzoekenden en iedereen die meer wil weten en leren over verduurzaming in het bedrijfsleven.

12.00 - 17.00 uur

Banenmarkt xState en Ekwadraat

Wij geloven in de kracht van jong talent. Frisse, ambitieuze professionals met de intrinsieke motivatie om te veranderen. Waarom? Jonge talenten zijn wendbaar. Kritisch. Ze zijn onafhankelijk en durven nog vragen te stellen en fouten te maken. Competenties die vaak meer naar de achtergrond verschuiven naarmate belangen en risico’s toenemen. Of het nu gaat om de woningmarkt, verduurzaming, digitalisering of polarisatie van de samenleving: de mindset van jonge talenten zorgt voor verfrissing en vernieuwing in de beleidsvorming. Het zorgt ervoor dat we bestaande systemen sneller durven los te laten. En dit zorgt weer voor versnelling van de transities.
Daarom vinden wij dat er meer jong talent nodig is in het publieke domein.

Ervaar en kijk naar de mogelijkheden tijdens onze banenmarkt!

12.00 - 17.00 uur

Etran

Etran draagt bij aan het behalen van de Nederlandse klimaatdoelen. Dit doen ze door deskundigen op te leiden binnen de benodigde nieuwe kennisgebieden. Deze deskundigen worden geplaatst op nieuwe posities die noodzakelijk zijn voor het versneld verduurzamen van Nederland. Te beginnen in de gebouwde omgeving.

12.00 - 17.00 uur

AQ Storage

Wij geloven dat energieflexibiliteit essentieel is in een duurzaam en betrouwbaar energiesysteem. AQ ontwikkelt, financiert en exploiteert daarom slimme batterijen voor lokale energieopslag. Energieopslag draagt bij aan het verminderen van bijvoorbeeld netcongestie door lokale, tijdelijke opslag te leveren. Daarnaast zorgen de slimme batterijen van AQ voor een efficiënter netwerk, minder pieken in de energievraag, een betere netstabiliteit en er kunnen lokaal hernieuwbare energiebronnen gefaciliteerd worden.  

12.00 - 17.00 uur

Koninklijke Oosterhof Holman

De ambitie van Koninklijke Oosterhof Holman stopt niet simpelweg bij het aanleggen van infrastructuren. We denken aan het grote geheel, dat is waar we onderdeel van zijn. De ambitie om een beter leefklimaat te creëren. Voor nu en in de toekomst. We dagen onszelf, onze medewerkers en partners uit om groter te denken. En we deinzen niet weg voor grotere vragen van onze klanten.

12.00 - 17.00 uur

MultiQ - MEFA Energy Systems

MultiQ - MEFA Energy Systems levert innovatieve bronsystemen ten behoeve van warmtepompen. De Q staat voor het Duitse woord Quelle, wat bron betekent. De Q staat tevens voor warmte. Door gebruik te maken van duurzame energiebronnen worden energiekosten drastisch gereduceerd en het systeem draagt tevens bij aan het realiseren van klimaatdoelstellingen zoals CO2-reductie.

12.00 - 17.00 uur

De Freonen

De Freonen van Fossielfrij Fryslân zetten zich in voor fossielvrije bedrijven, woningen, energie en mobiliteit. De Freonen zijn Friese bedrijven, onderwijsinstellingen, dorpen en (lokale) overheden die samen werken aan een provincie Friesland die geheel fossielvrij is. 

12.00 - 17.00 uur

Bentacera

Bentacera is een accountants- en adviesorganisatie met een uitgebreid dienstenpalet, gericht op het midden- en kleinbedrijf en de publieke sector. Of het nu gaat om accountancy, fiscale- en bedrijfsadvisering, personeelsbeleid, fusie en overname, financiële planning of internationaal zakendoen.

12.00 - 17.00 uur

Rabobank 

Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met hun stakeholders zetten ze zich al 125 jaar in voor een toekomstbestendige samenleving en grote maatschappelijke uitdagingen. In Nederland bedient de Rabobank particuliere en zakelijke klanten, wereldwijd focussen ze op de food- en agrisector. Met altijd als uitgangspunt: samen bereiken we meer dan alleen.

12.00 - 17.00 uur

Bioclear Earth

Bioclear Earth is een innovatie en adviesbureau op het gebied van bodem, water en klimaat. Door gebruik te maken van de kracht van de natuur willen ze de wereld schoner, veiliger en duurzamer maken. Samen met hun klanten werken ze aan uiteenlopende projecten op het gebied van bodem- en grondwatersaneringen, bodemgezondheid, fytoremediatie, bio-augmentatie, klimaatadaptatie en eco-engineering.

12.00 - 17.00 uur

Stadshout

Stadshout Leeuwarden redt gekapte bomen uit Leeuwarden en omgeving van de versnipperaar en geeft het hout een tweede leven. In de circulaire meubelmakerij wordt het lokale hout gebruikt om tafels, wandplanken en andere meubels te maken. Elk product krijgt een bomenpaspoort waarop je kunt zien van welke boom het product gemaakt is.

Wil je meer informatie over de expeditie door de toekomst?

Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Heb je vragen over bovenstaande? Neem dan contact met mij op!"

Lieselotte Dekenga

Marketing & Communicatie

Samen meer betekenen voor de wereld van morgen!