Blog: Werken als senior bij Ekwadraat

Een verhaal uit de praktijk

6 maanden geleden begon ik als senior in dienst bij adviesbureau Ekwadraat. Ik ging niet over één nacht ijs. Na 5 jaar als ZZP’er, een flinke dosis werkervaring en van nature een beetje dwars vroeg ik me wel af of ik nog baas-proef was. Na een aantal gesprekken was ik overtuigd. 

Ekwadraat is adviesbureau dat de energietransitie wil versnellen, praktisch is en veel kennis in huis heeft door de grote diversiteit in projecten. Daar kan ik mij wel in vinden! Inmiddels weet ik dat alles klopt. Ekwadraat is een adviesbureau dat zegt wat ze doen en doen wat ze zeggen, inclusief een tikkeltje eigen wijsheid. Dat laatste is, in mijn ogen, hard nodig in de energie- en warmtetransitie. “Want als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg”, zei Einstein. Met andere woorden in de energietransitie liggen de oplossingen buiten je comfortzone en buiten je eigen vakgebied

Comfortzone 

En je comfortzone verlaten dat is standaard bij Ekwadraat. Alleen dat al maakt het leuk om te werken als senior. Creatieve techneut ontmoet schrijver. Hoe kunnen we bestaande werkende oplossingen op andere wijze toe te passen. Dit doen we zowel bij klanten uit het bedrijfsleven en voor de overheid. Met elkaar zijn we in de volle breedte actief in de energietransitie. Realisatie van concrete energieprojecten, subisidietrajecten, vergunningsaanvragen, second opinions op technische oplossingen, reviews van businesscases en werken voor de overheid. Iedereen houdt zijn eigen vakgebied bij en deelt interessante artikelen. Dat levert heel veel informatie vanuit verschillende perspectieven. Een mooie basis om nieuwsgierig te blijven. Voor mij een grote plus als senioradviseur.  

Teamdynamiek

Daarnaast is de mix van junioren en senioren een mooie gelegenheid om te leren van elkaar. Gewoon door samen te werken en elkaar te versterken. Scherpe gesprekken houden met elkaar. Wat zijn je aannames, wat wil de klant weten en waarom, hoe kijk jij hier tegenaan als je kijkt met de pet van inwoner etc. Ik ben geen geboren coach of leerkracht. Hoe mooi is het dan om te zien dat gewoon door jezelf te zijn, collega’s iets van mijn rust overnemen. Mijn motto is “haast je langzaam” alleen dan lukt het om mensen in beweging te krijgen. Dat zie ik nu in projecten gebeuren. En dat geeft energie. Veel energie. Op sommige dagen voel ik me een stuiterbal in een flipperkast. Daar geniet ik van. 

- Milou van Rijn

Vragen over het werken bij Ekwadraat als senior? 

Vul dan onderstaand formulier in, dan maken we een afspraak!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Leuk dat je mijn blog hebt gelezen, als je vragen hebt stel ze gerust!"

Lieselotte Dekenga

Marketing & Communicatie