Ekwadraat in transitie

Gjald adviseert Ekwadraat Advies B.V. over herstructurering en biedt ondersteuning bij het verandertraject

Ekwadraat Advies B.V. is een onafhankelijk energie adviesbureau dat is gespecialiseerd in duurzame energie, energiebesparing, circulaire economie en transitiemanagement.

De ontwikkelingen in de duurzame energiesector in Nederland zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Dit biedt veel kansen, maar om als bedrijf duurzaam te kunnen groeien en om de klanten goed te kunnen blijven ondersteunen is voor Ekwadraat een andere manier van organiseren cruciaal. Ekwadraat heeft de impact van zo’n veranderproces goed overzien en heeft bewust gezocht naar een partner die deze verandering in goede banen kan leiden.
Voor het veranderingsproject is de deskundigheid van Gjald ingeschakeld. Gebaseerd op de jarenlange ervaring, branche- en productkennis van Gjald hebben zij de toegevoegde waarde kunnen bieden bij deze veranderingen binnen onze organisatie.

Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij de VIA subsidie uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Lees hieronder het hele interview met Cor van de Haar, algemeen directeur Ekwadraat Advies B.V.

Interview met Cor van de Haar

Wat is de reden dat jullie Gjald gekozen hebben als partner?

“Nadat wij als organisatie tot de conclusie waren gekomen dat we met onze huidige software en werkprocedures niet optimaal en flexibel genoeg op de toekomstige ontwikkelingen in onze sector konden inspelen, zijn wij op zoek gegaan naar een externe partner die ons kon adviseren en ondersteunen op basis van hun ervaring en expertise. Het doel is om het meest optimale en toekomstbestendige resultaat te behalen, zodat wij als bedrijf zijnde weer klaar zijn voor de toekomst.

Collega’s in onze branche hadden ervaring met Gjald als ondersteunende en begeleidende partner in zo’n proces en waren vol lof. Wij vonden het erg belangrijk om met deze externe partij een goede klik te hebben en dezelfde taal te spreken en na een eerste kennismaking met Gjald bleek dit het geval en was de keuze snel gemaakt.”


Wat vind je van de dienstverlening?

“Alles loopt volgens planning. Gjald doet wat ze zegt: ze zijn kritisch vanuit de visie van de organisatie naar het proces. Ze vragen door en scheppen duidelijkheid over de consequenties van bepaalde keuzes, wat helpt de juiste keuze te kunnen maken. Daarnaast ondersteunen ze onze interne projectleider ten aanzien van communicatie, planning en samenwerking. 


Je kunt binnen zo’n complex project niet verwachten dat één iemand alles kan. Er is een duidelijke taakverdeling en iedereen wordt ingezet binnen hun specifieke expertise. De samenwerking verloopt heel goed en Gjald heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe structuur en werkprocessen middels het veranderingsplan in praktijk zijn gebracht. 


Wat was het doel en is dat behaald?

Uiteindelijk hebben we maar één doel: Een efficiënte bedrijfsvoering die gericht is op de toekomst en die onze visie ondersteunt. Gjald heeft ons geholpen dit resultaat te behalen. Daarmee is het project ‘Ekwadraat in transitie’ een succes geworden en zijn wij als energie adviesbureau weer klaar voor de toekomst!” 
 

 

Neem voor meer informatie contact op via onderstaande formulier


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Heb je vragen naar aanleiding dit bericht? Stel ze dan gerust via het contactformulier of aan mij!"

Hoa Pham

Manager strategie en innovatie