Fairtrade certificaat

Fairtrade certificaat 

Uitgerekend in de Week van de Circulaire Economie werden we door de werkgroep Fairtrade Leeuwarden beloond met een Fairtrade certificaat, die zij namens Gemeente Leeuwarden mogen uitreiken. We kregen dit certificaat voor het gebruik van fairtrade producten, sterke duurzame cultuur en bewuste ondernemerskeuzes.

Wij bedanken de werkgroep Fairtrade Leeuwarden voor deze mooie onderscheiding!

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is een keuze en niet altijd eenvoudig. Maar volgens Fairtrade Leeuwarden laten wij zien dat je met een gezonde dosis doorzettingsvermogen en ondernemerschap grote bewegingen in gang kunt zetten. Douwe Faber, ondernemer en oprichter van Ekwadraat Groep, werd geïnterviewd tijdens de overhandiging van het certificaat. Hij vertelt over ambities en zijn ervaringen de afgelopen 17 jaar. 

“Wat wij doen is bedrijven, gemeentes en ondernemers begeleiden die een duurzaam idee hebben, een businessmodel, of een productie die ze willen verduurzamen. Daarnaast ontwikkelen en beheren wij ook projecten van klanten met een specialisatie in energie en circulariteit. Onze klanten zijn uiteenlopend van boeren, industriele bedrijven tot gemeenten.”

Energiecampus Leeuwarden

Ekwadraat is gevestigd in het unieke circulaire pand op de Energiecampus Leeuwarden. Een lichtgewicht gebouw boven op een afvalbult welke Douwe heeft ontwikkeld in samenwerking met de Koninklijke Oosterhof Holman. Wat de locatie zo uniek maakt is dat het gebouw een kenniscentrum is en een ecosysteem biedt voor Ekwadraat. Dat wil zeggen dat studenten en partners bij het centrum terecht kunnen voor een werk- en vergaderlocatie met een bonus: alle kennis is in huis op het gebied van energietransitie. 

Ambitie

Douwe gelooft in doorzetten, samen werken en kansen benutten. “Ons doel is om de energietransitie te versnellen. En we merken dat de wereld van energietransitie nu daadwerkelijk in een versnelling komt. We moeten meer samenwerken met elkaar. Dan gaat die transitie nog sneller. Concurrentie bestaat niet meer in deze business, de urgentie in de markt vraagt erom dat we nu handelen en samenwerken met partners.”

Fairtrade certificaat

Ekwadraat Groep is door de werkgroep Fairtrade Leeuwarden beloond met een Fairtrade certificaat voor het gebruik van fairtrade producten, sterke duurzame cultuur en bewuste ondernemerskeuzes. 

Meer informatie over dit nieuws?

Neem dan contact met mij op!
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Ik sta klaar om al uw persvragen te beantwoorden!"

Lieselotte Dekenga

Marketing & Communicatie