Luisterterp

9 september 2023 | Expeditie door de Toekomst!

De Luisterterp

Op 9 september opent de Energiecampus Leeuwarden van 12.00 tot 20.30 uur haar deuren voor bezoekers van jong tot oud. Wij nodig jou van harte uit om ons een bezoek te brengen tijdens deze dag! Tijdens dit gratis event kunnen de bezoekers kennismaken met de wereld van duurzaamheid en het toekomstige energielandschap. Het terrein van de Energiecampus Leeuwarden zal die dag bestaan uit verschillende themapleinen waar bezoekers het toekomstige energielandschap kunnen beleven, ervaren en bekijken.

Er worden deze dag diverse lezingen gegeven in het Energie Kenniscentrum Leeuwarden. De lezingen zijn gratis bij te wonen, maar reserveren is wel noodzakelijk in verband met beperkte capaciteit. Op het programma staan o.a. Jörg Gigler van TKI nieuw gas de lezing: ‘Waterstof onder het vergrootglas: wat gebeurt er allemaal?’ en brengt Jan Willem van de Groep ons een bezoek met een lezing over de winst van biobased bouwen voor boer en bouw. Naast het demonstreren van de Forze VIII geeft TU Delft nog lezing: ‘Driving the energy transition with hydrogen racing’.  

Deze lezingen zijn gratis toegankelijk maar vanwege beperkte capaciteit is reserveren noodzakelijk. Wij willen je graag de kans bieden om alvast een plek te reserveren. Hieronder meer informatie over de Luisterterp en de lezingen. Een plek reserveren kan via de buttons! Wees er snel bij, want vol=vol. 

Workshops

Ook benieuwd naar onze workshops? Bekijk ze hier!

Workshops

Lezingen

12.15 - 13.00 uur

Jan Willem van de Groep - 'De winst van biobased bouwen voor boer en bouw.'

Als we de klimaatdoelen van Parijs willen halen én snel 900.000 woningen willen bouwen, dan moeten we de bouwsector, de landbouw en de industrie versneld verduurzamen. Biogrondstoffen vormen hiervoor de sleutel. Jan Willem van de Groep vertelt wat er nodig is om dat voor elkaar te krijgen en op welke manier de bouw en landbouw elkaar wederzijds kunnen versterken bij het bereiken van klimaat- en natuurdoelen. 

Aanmelden

13.15 - 14.00 uur

Jörg Gigler van TKI nieuw gas - 'Waterstof onder het vergrootglas: wat gebeurt er allemaal?'

In deze lezing gaat Jörg in op de snelle ontwikkeling van waterstof. Hij legt uit waarom het snel gaat en tegen welke uitdagingen we aan lopen. Hoe maken we waterstof, waar maken we het, gaan we het ook importeren uit andere werelddelen? Allemaal vragen die aan de orde komen. Ook hoe het zit met de kosten én hoe snel we al grote installaties in Nederland draaiende kunnen hebben. Kom luisteren en krijg een goed inzicht in wat er gebeurt.

Aanmelden

14.15 - 15.00 uur

NHL Stenden - 'Ontdek de ongelofelijke toepassing van AI voor een duurzame wereld'

Deze lezing wordt gegeven door Dr. Klaas Dijkstra, Lector Computer Vision & Data Science aan de NHL Stenden Hogeschool. Hij zal vooral met voorbeelden spreken over toepassingen van beeldverwerking en AI, waarop hij specifiek de focus legt op de bredere maatschappelijke context en de technische oplossingen. 

Aanmelden

15.15 - 16.00 uur

TU Delft - 'Driving the energy transition with hydrogen racing'

TU Delft brengt ons een bezoek met de Forze VIII, een waterstof-elektrische raceauto ontwikkeld door het Forze Hydrogen Electric Racing-team van de Technische Universiteit Delft in Nederland. Daarnaast geeft Eva van der Dijs, Teammanager van Forze Hydrogen racing team 17 een lezing. 

Aanmelden

16.15 - 16.45 uur

Douwe Faber - 'Innovatie & kennisdeling op de Energiecampus Leeuwarden'

De Energiecampus Leeuwarden, is een bruisende hub van innovatie en kennis op het gebied van duurzame energie. Met de ambitie om de energietransitie te versnellen, biedt de campus een inspirerende omgeving waarin verschillende stakeholders samenwerken aan baanbrekende oplossingen. Douwe Faber vertelt over de eerste ideeën, waar we op dit moment staan en waar het heengaat. 

Aanmelden

Wil je meer informatie over de expeditie door de toekomst?

Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Heb je vragen over bovenstaande? Neem dan contact met mij op!"

Lieselotte Dekenga

Marketing & Communicatie

Samen meer betekenen voor de wereld van morgen!