Voorjaarsronde SDE+ 2020: Minister Wiebes verhoogt

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft op 4 maart 2020 bekendgemaakt dat het budget voor de voorjaarsronde van de SDE+ 2020 met € 2 miljard wordt verhoogd. Daardoor is in de voorjaarsronde in totaal een budget van € 4 miljard beschikbaar. De maatregel is bedoeld om een extra impuls te geven aan de ontwikkeling van duurzame energie in Nederland.

De afgelopen periode is volgens minister Wiebes gebleken dat er een groot aantal projecten is dat op relatief korte termijn een kosteneffectieve bijdrage kan leveren aan de doelstelling voor hernieuwbare energie. Dat blijkt onder andere uit het hoge aantal aanvragen dat in de najaarsronde van 2019 is ingediend. Door het budget voor de voorjaarsronde van de SDE+ 2020 te verhogen, kan een groter deel van de beschikbare projecten op korte termijn worden gerealiseerd.

De voorjaarsronde 2020 is de laatste openstelling van de huidige SDE+-regeling. In het najaar zal de eerste openstelling van de (verbrede) SDE++-regeling plaatsvinden.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen bij het aanvragen van SDE+ of SDE++ subsidie voor uw project? Neemt u dan contact op met één van onze SDE-adviseurs.

SDE+ subsidie voor uw project?
 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de SDE+ subsidie? Neem dan contact met mij op.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Benieuwd naar de mogelijkheden van SDE+ subsidie voor uw project?"

Ruud van Aart

Expert duurzame warmte