Voorjaarsronde SDE+ 2020

SDE+ subsidie aankondiging voorjaarsronde

Op dinsdag 17 maart om 09.00 uur opent de voorjaarsronde van de SDE+ subsidie. In deze (extra) openstellingsronde is een budget van € 4 miljard beschikbaar. De openstellingsronde wordt weer opgedeeld in drie fases. De eerste twee fases duren elk één week, de derde en laatste fase duurt drie dagen. De openstelling sluit op donderdag 2 april om 17.00 uur.

Laatste openstellingronde is de huidige vorm

De voorjaarsronde van de SDE+ 2020 is de laatste openstelling in de huidige vorm en is qua opzet, techniek en categorieën gelijk aan de najaarsronde van 2019. Echter, het verplichtingenbudget is met € 4 miljard iets lager dan de € 5 miljard die beschikbaar was in de najaarsronde van 2019.

Download hiernaast de tabellen SDE+ tarieven per categorie van de voorjaarsronde 2020.

De belangrijkste punten op een rij:
- Openstelling: dinsdag 17 maart 09:00 uur tot donderdag 2 april 17:00 uur.
- Beschikbaar budget met € 2 miljard fors lager dan vorige openstellingsrondes.
- Opzet, techniek en categorieën gelijk aan najaarsronde 2019.
- Aanvraagbedragen voor Zon-PV, geothermie en wind flink gedaald.
- Fasebedragen verlaagd t.o.v. najaarsronde.

Download SDE+ tabellen

Download nu de tabellen met de SDE+ tarieven per categorie van de voorjaarsronde 2020.

Daling aanvraagbedragen Zon-PV, geothermie en wind

De Minister baseert zich bij het bepalen van de aanvraagbedragen voor de verschillende categorieën op het advies van Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in samenwerking met adviesbureau DNV GL en onderzoeksbureau ECN part of TNO. Uit het advies van PBL blijkt dat voor met name de techieken wind, zon en geothermie sprake is van een sterke daling ten opzichte van de basisbedragen van vorig jaar. Dit betekent dat de kosteneffectiviteit van deze technieken is toegenomen en dat er voor projecten in deze categorieën minder subsidie nodig is.

Om rekening te houden met deze kostprijsreductie en om voldoende concurrentie te laten plaatsvinden tussen de technieken, zijn de fasebedragen verlaagd t.o.v. de najaarsronde 2019.

Laatste openstelling SDE+

De voorjaarsronde 2020 is de laatste openstelling van de SDE+ in huidige vorm. De eerste openstelling van de nieuwe SDE++, waarin de focus zal liggen op CO2-reductie in plaats van op energie-productie, wordt verwacht in najaar 2020. De Minister heeft aangekondigd de Kamer in het eerste kwartaal van 2020 te informeren over de eerste openstelling van de SDE++.

SDE+ subsidie voor uw project?
 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de SDE+ subsidie? Neem dan contact met mij op.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Benieuwd naar de mogelijkheden van SDE+ subsidie voor uw project?"

Ruud van Aart

Expert duurzame warmte