Uitbreiding ISDE

De ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) is per 1 januari 2021 uitgebreid naar investeringen in zon-PV en windenergie. Het doel van deze uitbreiding is om investeringen in zonnepanelen en wind interessant te maken voor zakelijke gebruikers die niet in aanmerking komen voor de SDE-subsidie en die ook niet voldoende profiteren van de salderingsregeling (doordat zij in de hogere schalen sowieso al minder energiebelasting betalen). 

Voor wie

De ISDE richt zich op twee doelgroepen: woningeigenaren en zakelijke gebruikers. Zakelijke gebruikers kunnen deze subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, zonnepaneln, aanlsuiting op een warmtenet en kleinschalige windturbines.

De investeringssubsidie voor elektriciteitsproductie betreft een wijziging ten opzichte van eerdere jaren. MKB-bedrijven en andere zakelijke partijen met een kleinverbruikersaansluiting kunnen per 1 januari 2021 een subsidieaanvraag indienen voor de aanschaf van zonnepanelen (15 – 100 kWp) en voor windmolens (met een rotoroppervlak van 50 – 500 m²).

Voor ISDE zon-PV subsidie moet je als zakelijke aanvrager meer dan 50.000 kWh netto eigen verbruik per jaar hebben op de netaansluiting waar ook de installatie wordt aangesloten. Voor windenergie geldt deze eis niet. ISDE eist dat de zon-PV stroom of windstroom via een kleinverbruikersaansluiting op het net geleverd wordt. 

 

Lees meer over de ISDE

Zakelijke partijen met een kleinverbruikersaansluiting kunnen per 1 januari 2021 een subsidieaanvraag indienen voor de aanschaf van zonnepanelen en voor windmolens.

Vragen over dit nieuwsbericht?

Neem hieronder contact met ons op!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Indien u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met mij op!"

Jan Pier Wempe

Adviseur energietransitie