ISDE subsidie

De ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) is gericht op twee doelgroepen: woningeigenaren en zakelijke gebruikers. 

Zakelijke gebruikers kunnen deze subsidie aanvragen voor:
-    Zonneboilers
-    Warmtepompen
-    Aansluiting op een warmtenet (voor VvE’s)
-    Kleinschalige windturbine
-    Zonnepanelen

De investeringssubsidie voor elektriciteitsproductie betreft een wijziging ten opzichte van eerdere jaren. 
MKB-bedrijven en andere zakelijke partijen met een kleinverbruikersaansluiting kunnen per 1 januari 2021 een subsidieaanvraag indienen voor de aanschaf van zonnepanelen (15 – 100 kWp) en voor windmolens (met een rotoroppervlak van 50 – 500 m²).

Wat is de ISDE subsidie?

De ISDE subsidie geeft u een tegemoetkoming bij de aanschaf van installaties. Het doel van de subsidie is om duurzame energieopwekking te stimuleren en hiermee het gas- en elektriciteitsverbruik te doen verminderen. De subsidie is in 2016 geopend en is in 2021 uitgebreid. Naar verwachting wordt er in 2021 een budget van €164 miljoen beschikbaar gesteld.

Om de subsidie te verkrijgen moet u een subsidieaanvraag online indienen. Uw aanvraag wordt vervolgens getoetst aan de voorwaarden. Als de aanvraag goedgekeurd wordt, kunt u de koopovereenkomst aangaan. Vervolgens vraagt u vaststelling van de subsidie aan en tenslotte wordt het bedrag aan u uitgekeerd. De hoogte van het bedrag hangt af van het type installatie.
 

Gratis subsidiescan

Welke subsidies passen bij uw project?
Analyse uit 100+ subsidies en regelingen.

Wat zijn de voorwaarden voor de ISDE subsidie?

De eerste voorwaarde is uiteraard dat u in het bezit moet zijn van een geldig KvK-nummer. Daarnaast moet u eigenaar van de installatie zijn, moet deze in Nederland gerealiseerd worden en mag u de koopovereenkomst nog niet getekend hebben, wanneer u de subsidie aanvraagt. 

Er zijn nog een aantal andere voorwaarden waar u rekening mee moet houden, waaronder:
-    U mag de installatie niet binnen een jaar na aanvang van de subsidie verwijderen
-    U moet de installatie binnen een jaar na goedkeuring in gebruik nemen
-    U moet aantonen dat de installatie door een deskundige installateur is geïnstalleerd

Tenslotte zijn er een aantal aanvullende voorwaarden die alleen in hele specifieke gevallen gelden. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.


ISDE subsidie aanvragen

Bent u van plan om te investeren in één van bovengenoemde technieken? Dan kunt u gebruikmaken van de ISDE subsidie. Wij helpen u graag om deze te verkrijgen. Onze experts op het gebied van subsidiëring helpen u om een succesvolle aanvraag in te dienen.

Toonaangevende projecten

Aan de slag met de ISDE subsidie
 

Benieuwd of de ISDE subsidie van toepassing is op jouw project? Of wil je deze subsidie aanvragen? Neem dan contact met ons op.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Benieuwd of en hoeveel ISDE subsidie je kunt krijgen voor jouw project?"

Hoa Pham

Manager subsidies & financiering