ISDE subsidie

De ISDE subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) is gericht op twee doelgroepen: woningeigenaren en zakelijke gebruikers. Wij helpen de zakelijke gebruikers graag bij het uitzoeken van de mogelijkheden en het doen van een aanvraag. 

Zakelijke gebruikers kunnen de onderstaande ISDE subsidies aanvragen:
-    ISDE subsidie zonneboilers
-    ISDE subsidie warmtepompen
-    ISDE subsidie voor aansluiting op een warmtenet (voor VvE’s)
-    ISDE subsidie kleinschalige windturbine
-    ISDE subsidie Zonnepanelen

MKB-bedrijven en andere zakelijke partijen met een kleinverbruikersaansluiting kunnen tot en met 31 december 2023 een subsidieaanvraag indienen voor de aanschaf van zonnepanelen met een minimaal vermogen van 15 kWp en voor windmolens met een rotoroppervlak van minimaal 50 m².

Wat is de ISDE subsidie?

De ISDE subsidie geeft u een tegemoetkoming bij de aanschaf van installaties. Het doel van de subsidie is om duurzame energieopwekking te stimuleren en hiermee het gas- en elektriciteitsverbruik te doen verminderen. In 2023 is een budget van € 350 miljoen beschikbaar gesteld.
 

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor de ISDE subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet u in het bezit zijn van een geldig KVK-nummer. Verder kan de subsidie alleen worden aangevraagd wanneer de koopovereenkomst voor het apparaat nog niet is afgesloten. Wanneer de subsidie wordt toegekend, dient de installatie binnen 12 maanden te worden geïnstalleerd. Daarbij moet een bewijs worden geleverd dat het apparaat is geïnstalleerd.

Tenslotte zijn er een aantal aanvullende voorwaarden die alleen in hele specifieke gevallen gelden. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.


ISDE subsidie aanvragen

Bent u van plan om te investeren in één van bovengenoemde technieken voor uw bedrijf? Wij helpen u graag verder om de kansen te onderzoeken. Onze adviseurs hebben brede en inhoudelijke kennis van duurzame projecten en werken dagelijks aan het opstellen van subsidieaanvragen. Bent u bezig met de voorbereiding van een duurzaam project en wil je weten of het mogelijk is om hier subsidie voor aan te vragen, neem dan contact op met één van onze subsidiespecialisten.

Toonaangevende projecten

Aan de slag met de ISDE subsidie voor uw bedrijf?
 

Benieuwd of de ISDE subsidie van toepassing is op uw project? Of wilt u deze subsidie aanvragen? Neem dan contact met ons op.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Benieuwd of en hoeveel ISDE subsidie u kunt krijgen voor uw project?"

Gerard Sijpkens

Subsidie adviseur