088 4000 500 info@ekwadraat.com

  15 jaar ervaring   Altijd onafhankelijk advies   Innovatieve oplossingen

ISDE subsidie

De ISDE subsidie is een investeringssubsidie voor investeringen in duurzame warmte opwekkingsmethoden. U kunt deze subsidie aanvragen als u voornemens bent om te investeren in een:

De subsidie is toepasbaar voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers. 
 

Wat is de ISDE subsidie?


De ISDE subsidie geeft u een tegemoetkoming bij de aanschaf van installaties. Het doel van de subsidie is om duurzame warmteopwekking te stimuleren en hiermee het gasverbruik te doen verminderen.

De subsidie is in 2016 geopend en loopt in 2020 af. In 2018 is € 100 miljoen subsidie beschikbaar gesteld.  

Om de subsidie te verkrijgen moet u een subsidieaanvraag online indienen. Uw aanvraag wordt vervolgens getoetst aan de voorwaarden. Als de aanvraag goedgekeurd wordt, kunt u de koopovereenkomst aangaan. 

Vervolgens vraagt u vaststelling van de subsidie aan en tenslotte wordt het bedrag aan u uitgekeerd. De hoogte van het bedrag hangt af van het type installatie. 
 

Wat zijn de voorwaarden voor de ISDE subsidie?


De eerste voorwaarde is uiteraard dat u in het bezit moet zijn van een geldig KvK-nummer. 

Daarnaast moet u eigenaar van de installatie zijn, moet deze in Nederland gerealiseerd worden en mag u de koopovereenkomst nog niet getekend hebben, wanneer u de subsidie aanvraagt. 

Er zijn nog een aantal andere voorwaarden waar u rekening mee moet houden, waaronder:

Tenslotte zijn er een aantal aanvullende voorwaarden die alleen in hele specifieke gevallen gelden. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.


ISDE subsidie aanvragen


Bent u van plan om te investeren in een warmtepomp, zonneboiler, pelletkachel of biomassaketel? Dan kunt u gebruikmaken van de ISDE subsidie. Wij helpen u graag om deze te verkrijgen. Onze experts op het gebied van subsidiëring helpen u om een succesvolle aanvraag in te dienen. 
 

Aan de slag met de ISDE subsidie
 

Benieuwd of de ISDE subsidie van toepassing is op uw project? Of wilt u deze subsidie aanvragen? Neem dan contact met ons op.
 

"Ik help u graag om de optimale subsidie te verkrijgen"

Gerwin Oort

Adviseur

Toonaangevende projecten