ISDE subsidie

De ISDE subsidie voor zakelijke gebruikers

De ISDE subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) is gericht op twee doelgroepen: woningeigenaren en zakelijke gebruikers. Wij helpen de zakelijke gebruikers graag bij het uitzoeken van de mogelijkheden en het doen van een aanvraag. 

Zakelijke gebruikers kunnen de onderstaande ISDE subsidies aanvragen:
-    ISDE subsidie zonneboilers
-    ISDE subsidie warmtepompen
-    ISDE subsidie kleinschalige windturbine

MKB-bedrijven en andere zakelijke partijen met een kleinverbruikersaansluiting kunnen vanaf 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024 een subsidieaanvraag indienen voor de aanschaf van windmolens met een rotoroppervlak van minimaal 50m2. Hiervoor is een budget van € 5 miljoen beschikbaar. 

Wat is de ISDE subsidie?

De ISDE subsidie geeft je een tegemoetkoming bij de aanschaf van installaties. Het doel van de subsidie is om duurzame energieopwekking te stimuleren en hiermee het gas- en elektriciteitsverbruik te doen verminderen. In 2024 is er in totaal een budget van € 600 miljoen beschikbaar gesteld. 

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor de ISDE subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet je in het bezit zijn van een geldig KVK-nummer. Verder kan de subsidie alleen worden aangevraagd wanneer de koopovereenkomst voor het apparaat nog niet is afgesloten. Wanneer de subsidie wordt toegekend, dient de installatie binnen 12 maanden te worden geïnstalleerd. Daarbij moet een bewijs worden geleverd dat het apparaat is geïnstalleerd.

Tenslotte zijn er een aantal aanvullende voorwaarden die alleen in hele specifieke gevallen gelden. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op.


ISDE subsidie aanvragen

Bent je van plan om te investeren in één van bovengenoemde technieken voor jouw bedrijf? Wij helpen graag om de kansen te onderzoeken. Onze adviseurs hebben brede en inhoudelijke kennis van duurzame projecten en werken dagelijks aan het opstellen van subsidieaanvragen. Ben je bezig met de voorbereiding van een duurzaam project en wil je weten of het mogelijk is om hier subsidie voor aan te vragen, neem dan contact op met één van onze subsidiespecialisten.

Toonaangevende projecten

Aan de slag met de ISDE subsidie voor jouw bedrijf?

Benieuwd of de ISDE subsidie van toepassing is op je project? Of wil je deze subsidie aanvragen? Neem dan contact met ons op.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Benieuwd of en hoeveel ISDE subsidie je kunt krijgen voor je project?"

Jan Hemrica

Sales- en accountmanager bedrijven