Energie Kenniscentrum wint Vredeman de Vriesprijs

Ekwadraat, Koninklijke Oosterhof Holman en Achterbosch architecten winnen met het Energie Kenniscentrum Leeuwarden de Vredemans de Vriesprijs voor architectuur! Achterbosch architecten was aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. 

Het Energie Kenniscentrum is gebouwd op een voormalige vuilnisbelt en is een gasloos en demontabel kantoor. Er is veel gebruik gemaakt van het hernieuwbare biobased materiaal hout. Daarnaast is ook refurbished materiaal gebruikt voor het interieur. Zo is een oude gymzaalvloer hergebruikt en zijn de stoelen gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Een prachtig kantoor waar duurzaamheid en architectuur samen komen. 

Rondom de campus bij het Energie Kenniscentrum werken we samenwerken aan het concretiseren van de energietransitie door effectieve kruisbestuiving tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid. Met bedrijven die duurzame energie produceren, startups voor innovaties en een nauwe samenwerking met kennisinstellingen. Samen dromen, denken, durven én doen!

De Vredeman de Vriesprijs voor Architectuur wordt uitgereikt door provincie Fryslân en stimuleert opdrachtgevers en architecten om bijzondere architectonische bouwwerken tot stand te brengen. De prijs wordt eens per 2 jaar uitgereikt en is vernoemd naar Hans Vredeman de Vries. Deze architect, planoloog, tekenaar en kunstenaar is in 1527 in Leeuwarden geboren. Daarnaast staat hij bekend als de grondlegger van de Antwerpse Renaissancestijl. De provincie wil met deze architectuurprijs de belangstelling voor architectuur bij een breed publiek vergroten.
 

Lees hier meer over de prijs

 

Vragen over dit nieuwsbericht?

Neem hieronder contact met ons op!


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Ik ben beschikbaar voor al uw persvragen"

Lieselotte Dekenga

Marketing & Communicatie