Jurist Energierecht

Wil jij dagelijks werken aan de toekomst en de energietransitie helpen versnellen? Ben jij de persoon die kan adviseren over alle actuele vraagstukken in de energieketen? Begrijp jij het landschap van ondernemers, overheden en netbeheerders? Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de groeiambities van Ekwadraat? Dan zijn wij op zoek naar jou! Reageer snel, zodat we kennis met elkaar kunnen maken. 


Bij Ekwadraat voeg je maatschappelijke waarde toe aan de grootste transitie van de eeuw. Samen zorgen we ervoor dat we een leefbare planeet achterlaten voor de volgende generatie. Heb jij een passie voor energietransitie? Jij maakt het verschil als jurist met kennis die reikt óver de grenzen van traditionele rechtsgebieden, zoals het verbintenissenrecht, ondernemingsrecht, bestuursrecht en mededingingsrecht.


Onze organisatie is nauw verbonden met partijen die grote biogas-, bioLNG, zon-, wind- en waterstofprojecten ontwikkelen. Ook overheden, netbeheerders en allerhande samenwerkingsverbanden behoren tot onze opdrachtgevers. Wij worden ingezet op vraagstukken omtrent netcongestie en het aardgasvrij maken van wijken en dorpen. Ook zijn wij als adviseur betrokken bij M&A van zonneparken en biogasinstallaties. In al deze projecten speel jij een belangrijke rol. 

Jouw impact als Jurist Energierecht

Je bent betrokken bij bestaande en de ontwikkeling van nieuw op te richten energie-productie-installaties, bijvoorbeeld in de vorm van slimme energiehubs of warmtenetten. Je denkt creatief mee als het gaat om (juridische) oplossingen voor het toepassen van systemen en processen om netcongestie te voorkomen en signaleert risico’s en (juridische) knelpunten. Je stelt contracten op voor het onderling delen van energie of voor participatie of beoordeelt deze. 

Wie zijn wij?

Goed, nu je meer over de functie weet, vertellen we je graag wat meer over ons bedrijf. Bij Ekwadraat verduurzamen we huizen en bedrijven, realiseren we zonneparken, vergisters, warmtenetten en nog veel meer. Het is ons doel om de energietransitie te versnellen. Want met elkaar staan we voor nogal een uitdaging: overschakelen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energie. En dat in zeer korte tijd. Je snapt: we kunnen jouw hulp goed gebruiken.

We hebben grote ambities en willen ons team komend jaar flink uitbreiden. Zodat we nog beter onze verantwoordelijkheid kunnen nemen in het oplossen van het klimaatprobleem. Zin om je steentje daaraan bij te dragen? Voordat je direct je CV gaat updaten, willen we nog wel wat zaken met je bij langs lopen. Voor deze functie is het namelijk wel erg prettig dat je al wat meters hebt gemaakt.
 

Jij past perfect bij deze functie als je:

 • Een afgeronde studie Nederlands Recht 
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een, gelet op de functie, relevante rol
 • Affiniteit of ervaring met energiewet- en regelgeving, verbintenissenrecht en mededingingsrecht
 • Een brede juridische interesse
 • Ervaring en/of affiniteit met duurzame energieprojecten
 • Stevige gesprekspartner op directie- en managementniveau
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift
   

Je ontvangt van ons:

 • Een contract van 24 tot 32 uur per week;
 •  Vrijheid en eigen verantwoordelijkheid: Ruimte om zelf vorm en inhoud te geven aan deze nieuwe rol binnen Ekwadraat
 • Enthousiaste, gedreven en gezellige collega’s
 • Een bij de functie passend salaris, afhankelijk van kennisniveau en ervaring
 • 28 vakantiedagen (o.b.v. 40-urige werkweek)
 • Leaseauto of reiskostenvergoeding
 • Winstdeling
 • Ontwikkelmogelijkheden, afhankelijk van eigen wensen en behoeften
 • Standplaats in Utrecht of Leeuwarden (afhankelijk van je woonplaats), waarbij ook (gedeeltelijk) thuiswerken wordt gefaciliteerd
   

 

Samengevat

We zoeken een collega voor 24-32 uur per week. Wij bieden je een uitdagende functie in een open, jong en sterk groeiend bedrijf. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als deel van ons team. Je ontvangt een marktconform salaris. Inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring. 

Contactgegevens

Kun jij ook niet wachten om kennis te maken? We zien je sollicitatie graag tegemoet! Stuur je CV samen met een motivatie naar sollicitaties@ekwadraat.com of vul het onderstaande solicitatieformulier in. Heb je op voorhand nog vragen? Geen probleem! Bel gerust even met Hoa Pham, Manager Subsidies en Financiering: 06-13050991.
 

Wil jij iets betekenen voor een fossielvrije toekomst,
solliciteer direct!

Wil jij onze nieuwe collega worden? Vul dan je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

De duurzame wereld van morgen begint vandaag met jou!