Dirk-Jan Smelt

De maatschappij is ontzettend veel ontwikkeld de afgelopen decennia met dank aan fossiele brandstoffen. Het is echter duidelijk geworden dat hier niet de toekomst ligt. We zijn de planeet haar grenzen op heel veel verschillende vlakken aan het bereiken. De ontzettend mooie biodiversiteit die de planeet heeft opgebouwd in de afgelopen miljoenen jaren is langzaam aan het aftakelen als gevolg van onze constante drang naar groei, we zullen dit slimmer moeten aanpakken.

De menselijke maatschappij zal haar grondbeginselen nauw moeten verbinden met de natuur en hierbij de maatschappij op een juiste manier betrekken. Gelukkig zijn technologieën steeds meer voor handen en is de politieke wil uitgesproken. Echter is het nu taak om deze transitie grootschalig op te pakken door grensoverschrijdende samenwerkingen aan te gaan.

Vanuit dit perspectief ben ik heel blij dat ik mijn steentje bij kan dragen binnen het transitieteam van Ekwadraat. Hier houden wij ons bezig met de energiesystemen van de toekomst. Wij kijken niet alleen naar de technologische mogelijkheden. Wij gaan het gesprek aan met de maatschappij, het bedrijfsleven, en samen met overheden streven wij naar een maatschappij die rekening houdt met de grenzen van onze planeet.

Daadkrachtig & Verbindend

Dirk-Jan Smelt

Contactgegevens

Blogs

18 september 2020 15:51 Wat is er veranderd in de nieuwe Leidraad voor gemeentes?

De duurzame succesformule

In 16 jaar hebben we meer dan 500 bedrijven, gemeentes en ontwikkelaars geholpen met het realiseren van hun duurzame projecten. Hieruit is de unieke Ekwadraat formule ontstaan.


Bekijk onze formule