088 4000 500 info@ekwadraat.com

  15 jaar ervaring   Altijd onafhankelijk advies   Innovatieve oplossingen

DEI subsidie

De DEI-subsidie is een investeringssubsidie die Nederlandse innovaties op het gebied van duurzame energie en energiebesparing subsidieert. Het doel van deze subsidie is tweeledig:

Wat is de DEI-subsidie?


De DEI-regeling is onderdeel van de regeling Topsector Energie. Ondernemers kunnen de DEI-subsidie aanvragen voor investeringen in innovatieve technieken op het gebied van energiebesparing en duurzame energie

De afkorting DEI staat voor demonstratie energie-innovatie. 

De subsidie stimuleert demonstratieprojecten waardoor Nederlandse bedrijven hun innovaties makkelijker kunnen demonstreren. Het gevolg is dat deze innovaties uiteindelijk sneller hun weg vinden naar de internationale markt. 

Het subsidieplafond van de DEI-subsidie ligt in 2018 op € 20 miljoen. 
 

Wanneer komt u in aanmerking voor de DEI-subsidie?


De DEI-regeling subsidieert drie typen projecten op het gebied van energiebesparing en duurzame energie:

Wanneer uw project in een van deze categorieën valt, komt u mogelijk in aanmerking voor de DEI-subsidie. 

Afhankelijk van uw project en de grootte van uw onderneming kunt u tussen de 30 en 65% van de projectkosten aan subsidie ontvangen. Het maximale subsidiebedrag is € 6 miljoen. De maximale projectduur is 4 jaar.

De subsidie is aan te vragen als het project door één onderneming wordt gerealiseerd, maar ook als sprake is van een samenwerking tussen ondernemers, wetenschappers en/of kennisinstellingen. 


DEI-subsidie aanvragen


Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor de DEI-subsidie of bent u voornemens om deze subsidie aan te vragen? Dan helpen we u graag verder. Onze experts op het gebied van subsidiëring helpen u om een succesvolle aanvraag in te dienen. 
 

Aan de slag met de DEI subsidie
 

Benieuwd of de DEI subsidie van toepassing is op uw project? Of wilt u deze subsidie aanvragen? Neem dan contact met ons op.
 

"Ik help u graag om de optimale subsidie te verkrijgen"

Gerwin Oort

Adviseur

Toonaangevende projecten