16 jaar ervaring   Altijd onafhankelijk advies   Integrale dienstverlening

DEI subsidie

De DEI-subsidie is een investeringssubsidie die Nederlandse innovaties op het gebied van duurzame energie en energiebesparing subsidieert. Het doel van deze subsidie is tweeledig:

  • Het stimuleren van de verduurzaming van Nederland
  • Het stimuleren van de economie, doordat Nederlandse bedrijven hierdoor makkelijker de stap kunnen maken naar de internationale markt
     

Wat is de DEI-subsidie?


De DEI-regeling is onderdeel van de regeling Topsector Energie. Ondernemers kunnen de DEI-subsidie aanvragen voor investeringen in innovatieve technieken op het gebied van energiebesparing en duurzame energie

De afkorting DEI staat voor demonstratie energie-innovatie. 

De subsidie stimuleert demonstratieprojecten waardoor Nederlandse bedrijven hun innovaties makkelijker kunnen demonstreren. Het gevolg is dat deze innovaties uiteindelijk sneller hun weg vinden naar de internationale markt. 

Het subsidieplafond van de DEI-subsidie ligt in 2019 op € 15 miljoen. 

Gratis subsidiescan

Welke subsidies passen bij uw project?
Analyse uit 100+ subsidies en regelingen.

Wanneer komt u in aanmerking voor de DEI-subsidie?


De DEI-regeling subsidieert drie typen projecten op het gebied van energiebesparing en duurzame energie:

  • Demonstratieprojecten
  • Industrieel onderzoek
  • Experimenteel onderzoek

Wanneer uw project in een van deze categorieën valt, komt u mogelijk in aanmerking voor de DEI-subsidie. 

Afhankelijk van uw project en de grootte van uw onderneming kunt u tussen de 30 en 65% van de projectkosten aan subsidie ontvangen. Het maximale subsidiebedrag is € 6 miljoen. De maximale projectduur is 4 jaar.

De subsidie is aan te vragen als het project door één onderneming wordt gerealiseerd, maar ook als sprake is van een samenwerking tussen ondernemers, wetenschappers en/of kennisinstellingen. 


DEI-subsidie aanvragen


Wilt u weten of uw project in aanmerking komt voor de DEI-subsidie of bent u voornemens om deze subsidie aan te vragen? Dan helpen we u graag verder. Onze experts op het gebied van subsidiëring helpen u om een succesvolle aanvraag in te dienen. 
 

Aan de slag met de DEI subsidie
 

Benieuwd of de DEI subsidie van toepassing is op uw project? Of wilt u deze subsidie aanvragen? Neem dan contact met ons op.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Benieuwd of en hoeveel DEI subsidie je kunt krijgen voor jouw project?"

Gerwin Oort

Adviseur

Toonaangevende projecten

500+ duurzame projecten

Al 15 jaar helpen we bedrijven, gemeentes en ontwikkelaars met het realiseren van hun duurzame projecten. Benieuwd naar onze unieke succesformule?


Lees meer