Verduurzaming BNNVARA

De aanleiding

BNNVARA, NTR en VPRO zijn publieke omroepverenigingen die met het realiseren van een zonnepaneelinstallatie actief willen bijdragen aan de verduurzaming van hun bedrijfsactiviteiten. Nadat wij de begeleiding en realisatie van de zonnepaneelinstallatie hadden uitgevoerd voor VPRO gebouw heeft BNNVARA Ekwadraat een vervolgopdracht gegeven voor de aanbesteding en realisatie begeleiding van de zonnepaneelinstallatie op het entreegebouw van BNNVARA, NTR en VPRO.

Opdrachtgever

BNNVARA, NTR en VPRO 

Specialisaties

Zonne-energie
Energietransitie
SDE subsidie
 

 

Ekwadraat heeft een SDE++ subsidie aangevraagd voor een zonnepaneelinstallatie en vervolgens de bouw van de zonnepaneelinstallatie begeleid. Hierbij heeft Ekwadraat ondersteuning geboden bij het gehele proces van de aanschaf tot en met de realisatie van de zonnepaneelinstallatie.        

De aanpak

Ekwadraat heeft een aantal werkzaamheden verricht tijdens deze projectbegeleiding. 

  • De eerste stap in dit proces was het schrijven van een Programma van Eisen waarbij de specifieke technische eisen worden vastgelegd. Dit programma van eisen wordt als leidraad gebruikt tijdens de bouw van de installatie. 
  • Na afronding van het Programma van Eisen zijn offertes opgevraagd die met elkaar zijn vergeleken op basis van kwaliteit, compleetheid, technische eisen en kosten. 
  • Nadat de opdracht is gegund heeft er tijdens de bouw een controle plaatsgevonden op de kwaliteit van de installatie. De installatie heeft een verwachte technische levensduur van 25 jaar. Om deze reden is het van belang om een technisch goede installatie te realiseren.

Het resultaat

Met het realiseren van de zonnepaneelinstallatie is BNNVARA verzekerd van 15 jaar SDE++ subsidie. Hierbij wordt een subsidiebedrag uitgekeerd per kWh geproduceerde zonnestroom. Waarbij jaarlijks ca. 82.000 kWh wordt geproduceerd. Wij gingen na de oplevering langs in Hilversum om te vragen hoe de samenwerking met Ekwadraat is verlopen. 

"Benieuwd naar de mogelijkheden voor een zonnepaneelinstallatie? Ik help graag!"

Henk Hartman

Expert zon PV

Gerelateerde projecten