Uw gids in de transitie naar een duurzame toekomst


 

Wij begeleiden jouw duurzame project van idee tot realisatie

Ekwadraat is een onafhankelijk energie adviesbureau met meer dan 18 jaar ervaring. Wij zijn o.a. gespecialiseerd in duurzame energie, energiebesparing, transitiemanagement, vergunningen, beleid en handhaving. Door onze jarenlange ervaring weten we exact wat er nodig is om een project te laten slagen. Met onze integrale aanpak kunnen we jou begeleiden bij het realiseren van al jouw duurzame ambities.
 

 

Waar wij voor staan


Ons doel is om de Energietransitie in Nederland te versnellen. Hoe? Door zoveel mogelijk overheidsinstanties, bedrijven en de industrie in Nederland te begeleiden met hun verduurzamingsproces. Samen verduurzamen we ons land. Jij hebt een duurzaam idee, wij hebben de kennis en ervaring om te helpen.

Wij helpen jou op de volgende gebieden
 

Energiebesparing

                                                 

Energietransitie

                                                 

Aardwarmte

                                                 

Zonne-energie

                                                 

Circulaire economie

                                                

Warmtetransitie

                                                   

Vergisting

                                                

Biomassa

                                                

Onze succesformule
 

 

1: Ambitie

Een succesvol project begint bij een heldere ambitie. Een scherpe doelstelling leidt tot een duidelijk beeld van de mogelijkheden voor uw project. Op basis daarvan begeleiden we u bij het opstellen van het projectplan. We houden daarbij rekening met alle onderdelen die nodig zijn om tot een succesvolle uitvoering te komen.

2: Haalbaarheid

Wij toetsen de haalbaarheid van uw project in een vroeg stadium. Dit bespaart u veel tijd en kosten. Door onze inhoudelijke kennis over technieken, regelgeving, subsidies en financieringsmogelijkheden zijn wij in staat om aan het begin van het ontwikkelingstraject te bepalen of het projectplan technisch, juridisch en financieel haalbaar is. Wanneer dit niet zo blijkt te zijn, zullen we het plan net zo lang finetunen tot er een haalbaar projectplan op tafel ligt.  

3: Vergunningen

De meeste projecten vereisen een of meerdere vergunningen. Het aanvragen en verkrijgen van de benodigde vergunning(en) is een belangrijk proces richting realisatie. Wanneer dit niet goed verloopt kan het project vertraging oplopen of in het ergste geval geen doorgang vinden. Laat u daarom adviseren door onze experts. Zij hebben jarenlange ervaring met het aanvragen van een breed scala aan vergunningen.

4: Subsidies

Om energiebesparing en duurzame energieopwekking te stimuleren heeft de overheid verschillende subsidies beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn er ook fiscale maatregelen en andere belastingvoordelen waar u gebruik van kunt maken. Onze adviseurs zoeken de optimale subsidiëring voor uw project en vragen de subsidies voor u aan. Hiermee bent u verzekerd van de maximale opbrengst voor uw project.

5: Financiering

Het verkrijgen van externe financiering kan een grote uitdaging zijn. Zo kan het lastig zijn om de juiste partner te vinden. Ekwadraat heeft een groot netwerk van investeerders en partijen die in duurzame energie investeren. Door onze ervaring kunnen wij u verbinden met de juiste partner. Daarnaast begeleiden we u bij het financiële, technische en juridische due diligence-onderzoek.

6: Aanbesteding

De aanbesteding van uw project is een belangrijk proces. Het kiezen van de juiste aannemer is cruciaal. Ekwadraat heeft ruime ervaring in het opstellen en begeleiden van aanbestedingen bij duurzame energie installaties. Hierdoor kunnen we u begeleiden bij het contracteren van de geschikste aannemer voor uw project.

7: Realisatiebegeleiding

Wij doen er alles aan om u te ontzorgen. Wanneer de vergunningen, subsidies, financiering en aanbesteding voor uw project geregeld zijn, zorgen we voor een goede afronding. Hierbij controleren we op een correcte oplevering en zorgen we er tenslotte voor dat alle administratieve systemen goed werken. Zo weet u zeker dat alles functioneert zoals gepland.

Gelijk een plan voor jouw duurzame vraagstuk?

Plan dan een gesprek met onze adviseur. Samen kijken we naar jouw doelen en uitdagingen en komen we tot slimme oplossingen.
 

  • 30 minuten
  • Wanneer het jou uitkomt
  • Geheel vrijblijvend

 

plan mijn afspraak

Waarin onderscheiden wij ons?
 

Pioniers in duurzaamheid

Door onze jarenlange ervaring weten we exact welke mogelijkheden er zijn om duurzame ambities te realiseren. Ekwadraat ontzorgt op technisch, juridisch en financieel gebied.

Onafhankelijk advies

Ons enige doel is om bedrijven zo goed mogelijk te helpen met verduurzamen. Wij zijn niet verbonden aan leveranciers of afnemers. Hierdoor bieden we de beste oplossing voor jouw situatie.

Innovatieve oplossingen

Innovatie is onlosmakelijk verbonden met duurzaamheid. Iedere situatie vereist zijn eigen unieke invulling. Wij analyseren de omgeving en ontwerpen daarbij de optimale duurzame invulling.

Wat zeggen klanten over ons

Ekwadraat heeft ons geholpen om de tomatenkwekerij te verduurzamen. In een tijd met veel onzekerheid heeft Ekwadraat ons bijgestaan met innovatieve en betrouwbare oplossingen. Advies, berekeningen, vergunning- en subsidieaanvragen, Ekwadraat heeft het allemaal voor me geregeld.

 

Jaap vink
Jaap Vink
Directeur VinkSion

De Nieuwe Afsluitdijk wordt volledig energieneutraal. Het streven is om dit zoveel mogelijk met Nederlandse innovatieve duurzame concepten te bereiken. Dit geeft namelijk ook een boost aan de duurzame energie sector. Ekwadraat adviseert en begeleidt ons in het ontwikkelproces van deze initiatieven. Mede hierdoor verwachten wij spoedig de eerste projecten te kunnen realiseren.

Tjalling Dijkstra
Tjalling Dijkstra
Programmamanager De Nieuwe Afsluitdijk

Ekwadraat heeft ons geholpen bij het realiseren van zonnepanelen op ons dak. Er zat 30.000 euro verschil tussen de diverse aanbiedingen van leveranciers. Met de onafhankelijke begeleiding van Ekwadraat hebben wij de juiste keuze weten te maken voor een leverancier die aansluit op onze wensen. Hierdoor hebben we flink bespaard op de kosten van de installatie.

Rick van Houten
Rick van Houten
Directeur Timboco Kozijntechniek

Ekwadraat werkte o.a. voor de volgende bedrijven:

 

Over Ekwadraat

700+

Bedrijven geholpen met verduurzaming.

18+

Jaar ervaring in de duurzame energie sector.

45+

Enthousiaste medewerkers die klaar staan om jou te helpen.

Meet the team
 

Jan Zuidema

Senior adviseur

Klaas de Jong

Senior adviseur/procestechnoloog


Bekijk het hele team

Op naar een duurzame organisatie!
 

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het bereiken van je duurzame doelstellingen? Neem dan contact met ons op.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Ik help je graag met het verduurzamen van jouw organisatie, samen kijken we wat de mogelijkheden zijn!"

Albert Jan van der Wal

Sales- en accountmanager