Biobased economy

De biobased economy is een belangrijk thema binnen de energietransitie. Om de overgang van fossiele grondstoffen naar biomassa te stimuleren is de subsidie Biobased Economy en Groen gas (BBEG) ontwikkeld. 

De speerpunten van de Biobased Economy subsidie zijn:

  • Verduurzaming
  • Economische kansen voor nieuwe producten
  • Energie- en grondstofzekerheid
  • En verbetering van de economie in de landbouw
     

Wat is de Biobased Economy subsidie?


De biobased economy is een economie waarbij biomassa de grondstof is voor het maken van allerlei producten, zoals: energie, brandstof en kunststof. Biomassa bestaat uit organische materialen. Een aantal voorbeelden van het gebruik van biomassa voor de productie van goederen zijn:

Biomassa wordt nog niet altijd optimaal ingezet terwijl dit wel belangrijk is, want door het gebruik van biomassa zijn minder fossiele grondstoffen nodig. Om deze reden is de Biobased Economy subsidie ontwikkeld.

De subsidieregeling is gericht op het stimuleren van innovatieve projecten die zich bezighouden met de omzetting en opwaardering van biomassa. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet uw project aan een aantal voorwaarden voldoen.

Gratis subsidiescan

Welke subsidies passen bij uw project?
Analyse uit 100+ subsidies en regelingen.

Voorwaarden biobased economy subsidie
 

Uw project komt in aanmerking wanneer het zich hoofdzakelijk richt op de omzetting van biomassa via chemische- of biotechnologische processen. 

Daarbij moet het proces leiden tot eindproducten zoals biobrandstoffen, chemicaliën en/of materialen. Het proces moet minder energie kosten dan de vergelijkbare fossiele route of moet leiden tot producten waarvan een belangrijk deel een energietoepassing heeft. 

Projecten die zich richten op laboratoriumonderzoek en procesontwikkeling komen ook in aanmerking, evenals de ontwikkeling van een niet-commercieel prototype.
 

Biobased economy subsidie aanvragen


Bent u van plan om biomassa in te zetten ter vervanging van fossiele grondstoffen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de biobased economy subsidie voor uw situatie? Dan helpen we u graag verder. Onze experts op het gebied van subsidiëring helpen u om een succesvolle aanvraag in te dienen. 
 

Aan de slag met de Biobased economy 
 

Benieuwd of de Biobased economy subsidie van toepassing is op uw project? Of wilt u deze subsidie aanvragen? Neem dan contact met ons op.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Benieuwd of en hoeveel Biobased economy subsidie je kunt krijgen voor jouw project?"

Gerwin Oort

Adviseur duurzame energie en SDE+ subsidie

Toonaangevende projecten

500+ duurzame projecten

Al 15 jaar helpen we bedrijven, gemeentes en ontwikkelaars met het realiseren van hun duurzame projecten. Benieuwd naar onze unieke succesformule?


Lees meer