088 4000 500 info@ekwadraat.com

  15 jaar ervaring   Altijd onafhankelijk advies   Innovatieve oplossingen

Topsector energiestudies

Wilt u als ondernemer de haalbaarheid van een innovatiepilot onderzoeken? Dan kunt u gebruikmaken van de regeling Topsector Energiestudies. 
 

Wat is de Topsector Energiestudies?
 

De regeling Topsector Energiestudie is onderdeel van de Topsector Energie. De Topsector Energie stelt ieder jaar € 100 miljoen aan subsidie beschikbaar voor projecten en studies gericht op innovaties op het gebied van energie. 

De Topsector Energiestudies stimuleert innovatieve onderzoeken op het gebied van:


Het subsidieplafond in 2018 ligt op € 12,848 miljoen. 
 

Hoe werkt de Topsector Energiestudies subsidie?
 

De subsidieregeling is gericht op de voorbereiding van grootschalige demonstratie of pilots gericht op grootschalige demonstratie. Er worden haalbaarheidsstudies en verkennende studies ondersteund binnen de kaders die hierboven zijn beschreven. Binnen deze kaders zijn verschillende subcategorieën gedefinieerd. 
 

Biobased Economy

In deze categorie vallen onderzoeken naar thermische conversie van biomassa, chemische conversietechnologie, biotechnologische conversie en solar capturing.

Energie en industrie

Binnen deze categorie vallen alle innovatiestudies die zicht richten op duurzame warmte, elektrificatie en stabilisering. Daarnaast worden studies naar circulariteit ook ondersteund.

Nieuw gas

Nieuw gas is een verzamelnaam voor de subcategorieën: Groen gas, waterstof, carbon capturing utilization and storage (CCUS), aardwarmte en systeemintegratie op de Noordzee.

Urban Energy

Urban Energy studies dienen zich te richten op zonnestroomcomponenten (PV), Warmte- en koude installaties, integratie in de bouw, flexibele energie- infrastructuur en energieregelsysteem- en diensten.

Tenslotte worden ook studies naar windenergie op zee en systeemintegratie gestimuleerd door deze subsidie. 

Wanneer uw projectidee of haalbaarheidsstudie zich richt op een van deze onderwerpen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie.  

Er zijn een aantal voorwaarden en afwijzingsgronden gedefinieerd. Wij kunnen u helpen om erachter te komen of u in aanmerking komt voor subsidie. 
 

Topsector energiestudies aanvragen


Bent u van plan om de haalbaarheid van uw innovatiepilot te onderzoeken of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Topsector Energiestudies voor uw situatie? Dan helpen we u graag verder. Onze experts op het gebied van subsidiëring helpen u om een succesvolle aanvraag in te dienen. 
 

Aan de slag met Topsector energiestudies
 

Benieuwd of de topsector energiestudies subsidie van toepassing is op uw project? Of wilt u deze subsidie aanvragen? Neem dan contact met ons op.
 

"Ik help u graag om de optimale subsidie te verkrijgen"

Gerwin Oort

Adviseur

Toonaangevende projecten