Nieuws & Blogs

23 februari 2023

SDE subsidie Subsidie

Nieuw in de SDE++ openstellingsronde 2023

Welke ontwikkelingen zien we nog meer in de SDE++ openstellingsronde 2023? In deze blog zetten we, aan de hand van de recente kamerbrief (17/2) van Minister Jetten en de PBL-publicatie Eindadvies basisbedragen SDE++ 2023, een aantal belangrijke wijzigingen voor u op een rij. 
 

21 februari 2023

Subsidie

Energiebesparing MKB Drenthe

Bent u ondernemer in de Provincie Drenthe en wilt u energie besparen? Mogelijk is de subsidieregeling Energiebesparing Drents MKB van Samenwerkingsverband Noord Nederland iets voor u!

20 februari 2023

SDE subsidie Subsidie

Openstelling SDE++ 2023

17 Februari 2023 heeft Minister Jetten de openstelling van de SDE ++ ronde 2023 aangekondigd.  In verschillende fasen, die lopen vanaf 6 juni 2023 t/m  3 juli 2023, zullen aanvragen kunnen worden ingediend. 

16 januari 2023

Subsidie

Tegemoetkoming Energiekosten (TEK)

Verwacht u deze winter in de problemen te komen door de hoge energieprijzen? Valt u onder de categorie ‘energie-intensieve MKB’? Mogelijk komt u in aanmerking voor de tijdelijke Tegemoetkoming Energiekosten (TEK).

12 januari 2023

Energiebesparing Energietransitie

Afvallen in CO2

Heb jij ook goede voornemens in 2023 voor je bedrijf? Staat het verduurzamen van je organisatie hier ook tussen, maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met een CO2-footprint heb je een overzichtelijke 0-meting wat je uitstoot is en waar je kunt verduurzamen. In 2030 moeten we in Europa de uitstoot met 55% hebben gereduceerd. De groene stappen die jij met jouw bedrijf zet dragen hieraan bij!

12 december 2022

Ekwadraat

BDH en Ekwadraat gaan samenwerking aan

Op 23 november 2022, hebben we met Adviesbureau BDH een samenwerkingsovereenkomst getekend zodat wij de Thuisscan van BDH in ons dienstenportfolio op kunnen nemen. Ekwadraat gaat de Energie Zuinig Thuis Thuisscan inzetten in projecten om de warmtevraag op woningniveau én de daarbij technisch en economisch geschikte duurzame warmteoplossing te kunnen bepalen.

8 december 2022

Ekwadraat

Campagne 'Samen iets betekenen' van start!

Vandaag is onze campagne 'Samen iets betekenen' gestart. Met deze campagne willen wij letterlijk samen iets tekenen voor een mooiere wereld. Ga jij ook aan de slag met onze actie samen met je kind(eren), neefjes, nichtjes of oppaskindjes? Want dit is de generatie waar we het allemaal voor doen! 

28 oktober 2022

Ekwadraat

Eerste gecertificeerde Blijvend Grasland project van Nederland

GreenDutch is een initiatief van Ekwadraat Advies en VOB-Holland. Het project ‘Blijvend Grasland’ richt zich op het certificeren van blijvend grasland gronden in Nederland en daarmee het realiseren van CO2-opslag in de bodem. Samen met landeigenaren en grondgebruikers creëert GreenDutch enerzijds een nieuwe verdiencapaciteit en anderzijds een bijdrage aan het verminderen van CO2-uitstoot. 

27 oktober 2022

Het energiecafé

Eerste live editie van Het Energiecafé

"Het Energiecafé" De naam van onze podcast zegt het al; een café waar wordt gesproken over de actuele onderwerpen in de energietransitie. Maar wat is een café zonder bezoekers? Op 15 november 2022 zal onze eerste live bijeenkomst plaatsvinden. Tijdens dit Energiecafé hebben wij het over de verduurzaming van hetMKB; hoe staat het ervoor, waar loopt men vast, wat helpt de MKB'er nou echt verder binnen deze transitie. Aan tafel: Sieger Dijkstra - Voorzitter van VNO-NCW Noord en Bouwe de Boer - Kwartiermaker: Freonen Fan FossylFrij Fryslân en tevens Energiecoördinator bij Gemeente Leeuwarden.

24 oktober 2022

Subsidie

SEEH subsidie

Wilt u als Vereniging van Eigenaars (VvE) isolerende maatregelen treffen om energie te besparen? Of wilt u advies over oplaadpunten voor elektrische auto’s op uw parkeerterrein? Wellicht komt u in aanmerking voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s. Deze subsidie is bedoeld om VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties te ondersteunen om sneller en makkelijker verduurzamingsprojecten te realiseren.

19 oktober 2022

Subsidie

TEK subsidie

Verwacht u deze winter in de problemen te komen door de hoge energieprijzen? Valt u onder de categorie ‘energie-intensieve MKB’? Mogelijk komt u in aanmerking voor de tijdelijke Tegemoetkoming Energiekosten (TEK).