SDE++ beschikking

Nadat een SDE beschikking voor de SDE++ subsidie binnen is, zijn er een aantal verplichtingen waaraan u moet voldoen. We leggen je uit welke verplichtingen er zijn en wanneer deze gelden. Allereerst geldt dat voor iedere beschikking er binnen 1,5 jaar opdracht gegeven moet worden voor de realisatie van de productie-installatie. Een kopie van de opdrachtverstrekking stuurt je naar RVO. Doe je dit niet, dan kan RVO de beschikking intrekken.

Daarnaast gelden een aantal andere verplichtingen, afhankelijk van de situatie:

  • Meetbedrijf kiezen
  • Meetprotocol opstellen
  • Meetrapportage opstellen
  • Energieverkoop

Meetbedrijf kiezen

Na de bouw van de productie-installatie moet u een meetbedrijf kiezen. Het meetbedrijf meet de productie van elektriciteit, warmte en/of groengas en zorgt voor de doorgifte van de meterstanden aan de netbeheerder. 

 

Meetprotocol opstellen

Voor biomassa-installaties en warmte-installaties geldt dat, voordat de productie-installatie in gebruik wordt genomen, een meetprotocol opgesteld moet worden. Dit meetprotocol beschrijft de installatie en de wijze van meten. Het protocol dient goedgekeurd te worden door een erkend meetbedrijf. 

Ekwadraat heeft ruime ervaring met het opstellen van meetprotocollen.

Meetprotocol opstellen


Meetrapport opstellen

Afhankelijk van het type en grootte van je intallatie dient maandelijks of jaarlijks onder toepassing van het meetprotocol een meetrapport en/of Assurance rapportage opgesteld te worden. Dit rapport onderbouwt de duurzame energieproductie door middel van meetgegevens en/of gebruikte biomassastromen. Het is van belang dat het meetrapport op tijd wordt ingeleverd bij CertiQ voor installaties die elektriciteit en/of warmte produceren en/of Vertogas voor groengas producerende installaties. Dit voorkomt dat er subsidie wordt ingehouden. 

Meetrapport opstellen


Energieverkoop

Wanneer elektriciteit of groengas wordt teruggeleverd aan het openbare net, dan dient hiervoor een afnemer gevonden te worden. De ervaring van Ekwadraat is dat door het samen aanbieden van meerdere producenten de tarieven en voorwaarden aanzienlijk gunstiger worden. Hiervoor heeft Ekwadraat een energiecluster in het leven geroepen. De afgelopen jaren hebben uitgewezen dat het energiecluster constant een hogere prijs bedingt dan overige contracten. 


Voldoen aan de verplichtingen

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een meetbedrijf, bij het opstellen van het meetprotocol/rapport of  benieuwd naar de mogelijkheden van het energiecluster voor jouw project? Dan staan wij voor je klaar!
 

Wat zeggen klanten

"Wij werken inmiddels ca. 10 jaar samen op SDE gebied en de ervaringen met Ekwadraat zijn goed. Wij kunnen hen dan ook gerust aanbevelen bij onze klanten."

 

 

jan vos fudura
Jan Vos
Fudura

"Zeer fijne samenwerking. We hadden heel veel vragen inzake zonne-energie, subsidie, aanvragen enz. Alle vragen goed en duidelijk beantwoord.
Uiteindelijk is de SDE plus aanvraag ook ingediend en gehonoreerd."

 

garage bote pietersma
B. Pietersma
Garage

Ekwadraat heeft ons geholpen bij het realiseren van zonnepanelen op ons dak. Er zat 30.000 euro verschil tussen de diverse aanbiedingen van leveranciers. Met de onafhankelijke begeleiding van Ekwadraat hebben wij de juiste keuze weten te maken voor een leverancier die aansluit op onze wensen. Hierdoor hebben we flink bespaard op de kosten van de installatie.

Rick van Houten
Rick van Houten
Directeur Timboco Kozijntechniek

Toonaangevende projecten

Aan de slag met een SDE beschikking

Benieuwd wat je moet doen na het ontvangen van de SDE subsidie? Neem dan contact met ons op.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Benieuwd hoe je aan alle verplichtingen van de SDE subsidie voldoet?"

Jan Hemrica

Sales- en accountmanager bedrijven