Jouw weg naar een duurzaam bedrijf


 

Wij helpen graag bij de verduurzaming van jouw bedrijf!

Ekwadraat is gespecialiseerd in een breed scala aan duurzame energie technieken, waaronder zonne-energie, vergisting, biomassa energie en aardwarmte. Met onze integrale aanpak helpen we jou om een succesvol project te realiseren. We hebben al veel mkb'ers mogen helpen bij het verduurzamen van hun organisatie. 

Naast het realiseren van projecten in de de duurzame technieken kunnen wij bedrijven helpen bij hun besparingsambities en de realisatie van energiebesparende maatregelen. Ben je wettelijk verplicht om energie te besparen? Afhankelijk van de ambitie en wettelijke verplichting zoeken wij een geschikt type onderzoek en voeren wij deze voor uit.

 

Waar wij voor staan


Ons doel is om de Energietransitie in Nederland te versnellen. Hoe? Door zoveel mogelijk bedrijven in Nederland te helpen in het verduurzamingsproces. Samen verduurzamen we ons land. Jij hebt een duurzaam idee, wij hebben de kennis en ervaring om je te helpen.

Waarin onderscheiden wij ons?
 

Pioniers in duurzaamheid

Door onze jarenlange ervaring weten we exact welke mogelijkheden er zijn om jouw duurzame ambities te realiseren. Ekwadraat ontzorgt op technisch, juridisch en financieel gebied.

Onafhankelijk advies

Ons enige doel is om jou zo goed mogelijk te helpen met verduurzamen. Wij zijn niet verbonden aan leveranciers of afnemers. Hierdoor bieden we de beste oplossing voor jouw situatie.

Innovatieve oplossingen

Innovatie is onlosmakelijk verbonden met duurzaamheid. Iedere situatie vereist zijn eigen unieke invulling. Wij analyseren jouw omgeving en ontwerpen daarbij de optimale duurzame invulling.

Wij helpen bedrijven met de volgende diensten
 

1: Ambitie

Een succesvol project begint bij een heldere ambitie. Een scherpe doelstelling leidt tot een duidelijk beeld van de mogelijkheden voor jouw project. Op basis daarvan begeleiden we je bij het opstellen van het projectplan. We houden daarbij rekening met alle onderdelen die nodig zijn om tot een succesvolle uitvoering te komen.

2: Haalbaarheid

Wij toetsen de haalbaarheid van het project in een vroeg stadium. Dit bespaart veel tijd en kosten. Door onze inhoudelijke kennis over technieken, regelgeving, subsidies en financieringsmogelijkheden zijn wij in staat om aan het begin van het ontwikkelingstraject te bepalen of het projectplan technisch, juridisch en financieel haalbaar is. Wanneer dit niet zo blijkt te zijn, zullen we het plan net zo lang finetunen tot er een haalbaar projectplan op tafel ligt.  

3: Vergunningen

De meeste projecten vereisen een of meerdere vergunningen. Het aanvragen en verkrijgen van de benodigde vergunning(en) is een belangrijk proces richting realisatie. Wanneer dit niet goed verloopt kan het project vertraging oplopen of in het ergste geval geen doorgang vinden. Laat je daarom adviseren door onze experts. Zij hebben jarenlange ervaring met het aanvragen van een breed scala aan vergunningen.

4: Subsidies

Om energiebesparing en duurzame energieopwekking te stimuleren heeft de overheid verschillende subsidies beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn er ook fiscale maatregelen en andere belastingvoordelen waar je gebruik van kunt maken. Onze adviseurs zoeken de optimale subsidiëring voor jouw project en vragen de subsidies aan. Hiermee bent je verzekerd van de maximale opbrengst voor het project.

5: Financiering

Het verkrijgen van externe financiering kan een grote uitdaging zijn. Zo kan het lastig zijn om de juiste partner te vinden. Ekwadraat heeft een groot netwerk van investeerders en partijen die in duurzame energie investeren. Door onze ervaring kunnen wij je verbinden met de juiste partner. Daarnaast begeleiden we bij het financiële, technische en juridische due diligence-onderzoek.

6: Aanbesteding

De aanbesteding van jouw project is een belangrijk proces. Het kiezen van de juiste aannemer is cruciaal. Ekwadraat heeft ruime ervaring in het opstellen en begeleiden van aanbestedingen bij duurzame energie installaties. Hierdoor kunnen we begeleiden bij het contracteren van de geschikste aannemer voor het project.

7: Realisatiebegeleiding

Wij doen er alles aan om te ontzorgen. Wanneer de vergunningen, subsidies, financiering en aanbesteding voor het project geregeld zijn, zorgen we voor een goede afronding. Hierbij controleren we op een correcte oplevering en zorgen we er tenslotte voor dat alle administratieve systemen goed werken. Zo weet je zeker dat alles functioneert zoals gepland.

Onze projecten

Gelijk een plan voor jouw duurzame vraagstuk?

Plan dan een gesprek met onze adviseur. Samen kijken we naar jouw doelen en uitdagingen en komen we tot slimme oplossingen.
 

Wanneer het jou uitkomt & geheel vrijblijvend

 

Plan een afspraak

Wat zeggen klanten over ons

Ekwadraat heeft ons geholpen om de tomatenkwekerij te verduurzamen. In een tijd met veel onzekerheid heeft Ekwadraat ons bijgestaan met innovatieve en betrouwbare oplossingen. Advies, berekeningen, vergunning- en subsidieaanvragen, Ekwadraat heeft het allemaal voor me geregeld.

 

Jaap vink
Jaap Vink
Directeur VinkSion

De Nieuwe Afsluitdijk wordt volledig energieneutraal. Het streven is om dit zoveel mogelijk met Nederlandse innovatieve duurzame concepten te bereiken. Dit geeft namelijk ook een boost aan de duurzame energie sector. Ekwadraat adviseert en begeleidt ons in het ontwikkelproces van deze initiatieven. Mede hierdoor verwachten wij spoedig de eerste projecten te kunnen realiseren.

Tjalling Dijkstra
Tjalling Dijkstra
Programmamanager De Nieuwe Afsluitdijk

Ekwadraat heeft ons geholpen bij het realiseren van zonnepanelen op ons dak. Er zat 30.000 euro verschil tussen de diverse aanbiedingen van leveranciers. Met de onafhankelijke begeleiding van Ekwadraat hebben wij de juiste keuze weten te maken voor een leverancier die aansluit op onze wensen. Hierdoor hebben we flink bespaard op de kosten van de installatie.

Rick van Houten
Rick van Houten
Directeur Timboco Kozijntechniek

Ekwadraat werkte o.a. voor de volgende bedrijven:

 

Over Ekwadraat

1500+

Bedrijven geholpen met verduurzaming.

20+

Jaar ervaring in de duurzame energie sector.

55+

Enthousiaste medewerkers die klaar staan om jou te helpen.

Op naar een duurzame organisatie!
 

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het bereiken van je duurzame doelstellingen? Neem dan contact met ons op.
 


● 
Vrijblijvend antwoord   Binnen 1-2 werkdagen

"Ik help je graag met het verduurzamen van jouw organisatie, samen kijken we wat de mogelijkheden zijn!"

Albert Jan van der Wal

Sales- en accountmanager